15 Ocak 2011 Cumartesi

Kim sazan anlayamadım...

        İçki yasaklarını protesto etmek için, Facebook'taki "AKP'ye içiyoruz" grubuna giren 130 bin kişi şok yaşamış. Yeni yapılan düzenleme ile alkol satışına sınırlama getirilmesini protesto etmek isteyenler facebook'ta bir araya gelmişler. Alınan karar herkesin 29 Ocak Cumartesi gecesi, bulunduğu şehirdeki belirli meydanlarda toplanıp içki içmesiymiş. İstanbul'da Taksim ve Moda sahili, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya'da toplanmak üzere kararlaştırılan etkinliğe 1 günde 65 bin kişi kayıt olmuş. Daha sonra bu rakam çığ gibi büyüyüp 130 bine yükselmiş. "AKP'ye içiyoruz" sayfasının adı bir gecede "Seçimlerde AK Parti'ye Oy Atmaya Gideceğim Diyenler"e dönüşmüş. Grubun adındaki bu değişimle şok yaşayan üyeler, yani sayfaya ilk kayıt olduklarında AK Parti karşıtı bir eylem yapacaklarını düşünen kullanıcılar, bir anda en sıkı AK Partili oluvermişler. Durum, etkinliği düzenleyen kişinin sayfaya yazdıklarıyla anlaşılmış. Sayfada şöyle yazıyormuş:
        "Ben bir Ak Parti'liyim. Ülkemde 130 bin içme meraklısı insan olduğunu bilmek üzücü. Rahatsızlığımızdan dolayı çok memnunum. Bu etkinlik hacklenmedi, bilerek yapılan bir oyundu. Kimileriniz çaktı kimileriniz çakmadı ama çok güldüm."
        Oysa grup kurulurken yapılan açıklama şöyle imiş:
        "Yer: Alkol temin edebildiğiniz her yer!
        Hepimiz 29.01.2011 günü AKP'ye inat kafayı çekiyoruz !!
        Zaman, mekan ayrımı gözetmeksizin, AKP'ye inat kafası güzel bir Türkiye!"
        Ve bu açıklama öyle tutmuş ki sayfa bir anda yorumlarla dolmuş. İşte bazı örnekler:
        - O gün evlilik yıldönümüm zaten. Hem bize hem onlara çifter çifter içeriz.
        - Bir buna içmedik. Buna da içelim.
        - 29'unu neden bekliyoruz ki?
        - Asıl 13'ünde içeceğiz zevkle.
        -İçkiye vereceğiniz parayı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayın.
        - Yetmez ama şerefe.
        - Alkol kullanmıyorum ama içenlerin yanındayım. Çünkü yasakların karşısındayım.
        - Sahil kesimi olarak geleceğim, anamı da alıp gideceğim.
        - Biz başladık, siz yetişin.
        ... Güler misiniz, ağlar mısınız? Doğrusu kim sazan anlayamadım. Sadece bir sayfanın adını değiştirmekle zihniyetleri de değiştirdiklerini sananlar mı yoksa anlayıp dinlemeden sadece muhalif olmak için balıklama atlayanlar mı? Bu hesaplar küçük hesaplar...