14 Ocak 2011 Cuma

Fikrinizi söyleyin

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin internet sitesinde "fikrinizi söyleyin" sayfasına vatandaşlardan gelen fikir, düşünce ve önerilere hiç göz attınız mı? Ben attım! Yarısından fazlası teşkilatların ataletinden ve örgütlenme eksiğinden söz ediyor. Hatta bu köşenin gereksiz olduğunu, vaktin eylem vakti olduğunu söyleyenler bile var. İşte size bazı örnekler:
        -Ülke sorunlarına yönelik önerebileceğim tek tek o kadar çok çözüm önerilerim var ki ancak; şu aşamada en büyük sorun olarak TEŞKİLAT VE PARTİ YÖNETİMİNİN ATALETİ.
        -Teşkilatlarımız,lütfen mahalle ve köy muhtarlıkları ile yakın temasa geçsin ve çalışma ortamı yaratsınlar, çok anlamlı verilere ulaşılacak.
        -Düşünülmesi gereken şu: AKP'ye bu kadar muhalif var ancak; niçin muhalefetin oyu bir türlü yükselmemekte? Bu kırılma noktasımasaya yatırılmalı; ÖZELEŞTİRİ YAPALIM.
        -İlgili teşkilatlar miting öncesi gerekli ön hazırlık ve çalışmalarını çok ayrıntılı ve planlı yaparak azami kitleyi meydana toplamalı;bu kamuoyunda ciddi gösterir.
        -Eskiden herzaman canlı duran örgütlerimiz vardı. Aynı canlılığın mutlaka sağlanması gerekir. Gönüllü gençler mutlaka harekete geçirilmelidir.
        -Referandumda sandıklara sahip çıkamayan ilçe başkanlıkları cezalandırılmalıdır. Bizim ve Türkiye'nin kaybedecek 1 oyu bile yok.
        -Halkımız örgütümüzden, örgütümüz halkımızdan ilgi, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma bekliyor. Ben değil, biz olmayı bekliyor. Örgütlenmeyi bekliyor.
        -AKP'ye deneme mesajı atıyoruz, 4 saat içinde geri dönüyorlar. Bizim eksiğimiz ne? Genel Merkez'e e-posta atıyorum, günlerdir dönen yok!
        -Seçim çalışmalarında büyük illerin varoşlarında çok çalışmalı, Emekliye, yoksulluk sınırı altında yaşayanlara sosyal devlet ilkeleri tam olarak anlatılmalı.
        -AKP ilçeleri akşamları cıvıl cıvıl, bizimkiler karanlık ve samimiyetlik yok. Pendik Yenişehir mahallesi seçim bürosu açılsın.
        -Örgütlenme ağını, çalışma gruplarını oluşturmayan, aktif hale getirmeyen il, ilçe başkan ve yönetimleri yakından izlenmeli, gecikmeden gereği yapılmalıdır.
-Mahalle temsilcileri çok önemli. Herkesten temsilciler sorumlu olsun. O zaman geriye pek bir şey kalmıyor. İktidara çok yakınız.
        -Referandum çalışmalarından çıkarılacak çok ders var. Çok iyi analiz ve sentez yapılmalıdır. Birçok mesaj var; bu hatalara düşmeyelim. Haziran, okul açık, TATİL YOK!